Νέα-Δραστηριότητες

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Σεμινάριο Κλήρου Ακολουθίες 8,9, 11 Μαρτίου 2018

Σεμινάριο Κλήρου

Ιδρύθηκε και λειτουργεί Σεμινάριο για την επιμόρφωση των κληρικών της Μητροπόλεως Μόρφου. Στο Σεμινάριο αναπτύσσονται και συζητούνται θέματα Λειτουργικά, Ποιμαντικά, Αγιολογικά, Αντιαιρετικά, Εκκλησιαστικής Τέχνης, Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Κύπρου. Έδρα των Σεμιναρίων είναι το Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην Περιστερώνα. Υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Κυπριανός Μηλιδώνης, τηλ. 99349402
en el fr
Ακολουθίες 8,9, 11 Μαρτίου 2018 Εκτύπωση

Ιερά Μητρόπολις Μόρφου  

Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα προστεί της Ακολουθίας του Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων, στην κοινότητα Λινού.

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ., θα προστούν της ακολουθίας, θα αναγνώσουν την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα κηρύξουν τον θείο λόγο:

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στο ιερόν ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην κοινότητα Κατύδατα.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ στο ιερόν ναό Αγίου Δημητριανού, στην κοινότητα Φλάσου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου π. Ιάκωβος Καλογήρου στο ιερόν ναό Αγίου Γεωργίου, στην κοινότητα Γερακιές.

Την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 (Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης), θα λειτουργήσουν και θα κηρύξουν τον θείο λόγο:

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού, στην κοινότητα Πεδουλάς.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Ιωακείμ στο ιερό παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, στην κοινότητα Τεμβριάς.