Νέα-Δραστηριότητες

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Αρχιερατικές Περιφέρειες Νέα-Δραστηριότητες Τελέστηκε η θεία Λειτουργία στον κατεχόμενο ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου
en el fr
Τελέστηκε η θεία Λειτουργία στον κατεχόμενο ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου Εκτύπωση

Οι Μητροπολίτες Μόρφου και Λεμεσού και ο Επίσκοπος Καρπασίας, θεία Λειτουργία κατεχόμενος ναός αγίου Μάμαντος 2014 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάμαντος, πολιούχου αγίου της κατεχόμενης Μόρφου τελέστηκε τρισαρχιερατικό σύλλείτουργο του οποίου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και συλλειτούργησαν  ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος κι ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος. Στη θεία Λειτουργία συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε πλήθος πιστών που και σήμερα κατέκλυσε τον ναό. Παρόντες ήσαν και οι Δήμαρχοι της Μόρφου κ. Χαράλαμπος Πίττας και της Ακανθούς κ. Σάββας Σαββίδης.

Λιτανεία Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς, Άγιος Μάμας 2014 Ο Μητροπολίτης Μόρφου στον κηρυγματικό του λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ενώ ο ίδιος και όλοι οι πρόσφυγες της Μόρφου προσφυγοποιήθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εντούτοις ο άγιος Μάμας παρέμεινε στη Μόρφου κάτω από συνθήκες προσωρινού θανάτου, τον οποίο γεύεται και ο ίδιος όποτε μεταβάινει στην κατεχόμενη Ιερά Μονή του Αγίου Μάμαντος της κατεχόμενης μητρόπολης τους. Ανέφερε επίσης ότι ο σταυρός είναι πάντα το σημείο αναφοράς για τον κάθε χριστιανό γιατί οδηγεί προς την Ανάσταση, αφού ακόμα και ο ίδιος ο Θεός σταυρώθηκε για να μας δείξει τον δρόμο της Ανάστασης. «Θα  Άγιος Μάμας, 2014 αγωνιζόμαστε, συνέχισε ο Μητροπολιτης, μέχρι εκείνη την ευλογημένη ώρα που θα επιστρέψουμε στις εστίες μας, γιατί οι σταυρωμένοι προσδοκούν ανάσταση νεκρών, κι όποιος προσδοκά ανάσταση νεκρών πιστεύει και στην ανάσταση της Κύπρου μας και την περιμένει για να ωφελυθούμε όλοι.

Λιτανεία στον Άγιο Μάμα, 2014 Με ιδιαίτερη αίσθηση ο Πανιερώτατος τόνισε στο κήρυγμα του ότι«πουθενά αλλού δεν αισθάνεται τόσο ελεύθερος στην ψυχή και στο σώμα, όσο εδώ στην καθέδρα του, στην κατεχόμενη μητρόπολη του στη Μόρφου». Στη συνεχεια ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού και τον Επίσκοπο Καρπασίας λέγοντας ότι χάριτι Θεού οι δύο κατεχόμενες κοινότητες της Μόρφου και της Ακανθού έχουν πια αδελφοποιηθεί και συνδέονται πνευματικά λόγω της προσωρινής παρουσία της θαυματουργής εικόνας του Χρυσοσώτηρος της Ακανθού στον κατεχόμενο ναό του Αγίου Μάμαντος. Τέλος, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2014 θα τελεστεί Εσπερινός μετά από 41 χρόνια στην κατεχόμενη εκκλησία της Παναγίας της Περγαμινιώτισσας στην Ακανθού, η οποία είναι 800 ετών κι έχει συντηρηθεί.

Θεία Λειτουργία, Άγιος Μάμας 2014 Ο Επίσκοπος Καρπασίας στο δικό του κήρυγμα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μόρφου και τόνισε τη σημμασία της σωτηρίας του ανθρώπου και της ένωσης του με τον σωτήρα Χριστό.

 

 

 

 

os