Νέα-Δραστηριότητες

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Διοίκηση Ιερά Μητρόπολις Μόρφου
en el fr
Αγρυπνία επί τη ελεύσει της τιμίας κάρας του οσίου πατρός ημών Δαβιδ του εν τη Ευβοία Εκτύπωση

Φέρεται στη γνώση των ευσεβών χριστιανών ότι, με την ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, την Παρασκευή 6η  προς Σάββατο 7η  Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. θα τελεσθεί στον ιερό ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, στο ομώνυμο ιερό ησυχαστήριο στη Σκουριώτισσα, πανηγυρική αγρυπνία με την ευκαιρία της έλευσης της τιμίας Κάρας του οσίου Πατρός ημών Δαβίδ του Γέροντος από την ιερά Μονή του στην Εύβοια.

Η τιμία Κάρα θα μεταφερθεί στο ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Σεραφείμ από τον Καθηγούμενο της ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ, και θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια της Ακολουθίας της Αγρυπνίας για προσκύνηση. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, θα αναχωρήσει.

Υπενθυμίζουμε πως είναι στην εν λόγω Μονή του Οσίου Δαβίδ που έζησε οσιακά, αγίασε, εκοιμήθη (1991) και ετάφη ένας από τους μεγάλους σύγχρονους αγίους της Ορθοδοξης Εκκλησίας, ο Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης.

Καλούμε όσους φιλακόλουθους πιστούς να παραστούν στην Αγρυπνία αυτή, για να τιμήσουμε τον μεγάλο θαυματουργό όσιο Δαβίδ τον Γέροντα, και να προσευχηθούμε στον Κύριο να μας ελεήσει με τις ευπρόσδεκτες ικεσίες του και πάντων των Αγίων.

 

 

 
Powered by OS